16 Eylül 2008 Salı

FAŞİZM VE İSLAM

Bugün bazı islamcı veya sözde milliyetçi sitelerde iddia edildiği gibi Nazilerin veya Faşistlerin herhangi bir Türk veya müslüman düşmanlığı olmamıştır.
Gerek Hitler gerekse Mussolini çeşitli konuşmalarında Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası ve Avrupalı olduğunu savunmuşlardır. Bu bugün birçok liberal, demokrat! Avrupalı'nın hala yapmadığı bir şeydir.
Hitler'in ve Alman Nazilerinin Türklere ve islama bakışıyla bugünkü Nazilerin Türklere bakışını karıştırmamak lazımdır.

Hitler, sadece Türklere değil, İslama da sıcak yaklaşan bir liderdi. Orta Doğu'daki müslüman halkların Fransız ve İngiliz sömürgeciliğine karşı mücadelelerini samimiyetle desteklemiştir. Zira Hitler Avrupa'nın kıta dışına müdahale ve yayılmasını hoş karşılamıyordu. Ona göre Avrupalılar kendi yerlerinde kalmalı ve kendi evlerine çeki düzen vermekle ilgilenmeliydiler. (bkz. Siyasi vasiyetim, A. Hitler, Bilge Karınca Yayınları)
Bugün bazı İslamcı yazarların Nazi ve Faşistleri Türk veya İslam düşmanı ve masonik hareketler olmakla suçlaması hem nankörlüktür, hem de büyük bir yalandır.
Zira bugün Orta Doğu'da ki İslamcı rejim ve hareketler arasında, geçmişteki iyi ilişkilerin bir sonucu olarak (farklı bir anlam yüklenmiş olsa da), Faşist/Nazi selamı yaygın olarak kullanılmaktadır.

Lübnan, Filistin...



Hamas

İran